Sorry, we’re closed: Hindoestanen geen modelburgers achter gesloten deuren

Als je een nieuw bedrijf lanceert is alle aandacht welkom. Maakt niet uit of deze reclame positief of negatief is. Er wordt tenminste over je gepraat. Dus je hebt in ieder geval een bepaalde indruk achtergelaten. Welke indruk laten Hindoestaanse vrouwen achter?

We gaan naar school, spreken goed Nederlands, zijn beleefd, hebben lage criminaliteitscijfers en integreren goed. Er wordt wel eens gezegd dat Hindoestanen modelburgers zijn. Dit kunnen we positief opvatten. Wat is dan het probleem?

Waar vuur is, is rook

Problemen worden bij Hindoestanen verplicht achter gesloten deuren gehouden. Of de schuld wordt zelfs bij de vrouw neergelegd.

Voor de buitenwereld moet alles perfect zijn. We gaan netjes naar school en worden niet agressief dus hebben lage criminaliteitscijfers.  En worden bestempeld als ‘modelburgers’.

Open gesloten deuren

Sluit niet langer je ogen. Ik heb lange tijd niet stil gestaan bij deze situaties. Maar ze zijn niet normaal. Dat iets er ‘perfect’ uitziet van buiten, betekent dit niet dat het ook echt zo is achter gesloten deuren. We kunnen het probleem alleen samen oplossen als we de gesloten deuren openen en mededogen hebben voor elkaar. Zie of hoor je zoiets gebeuren? Praat erover met diegene. Anders worden dingen van generatie op generatie doorgegeven. Laat merken dat je het niet normaal vindt. Wij zijn the next generation.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s