Don’t kill my vibe: energiekillers zorgen ervoor dat jij altijd moe bent

Alles is energie. Wij zijn energie.

Aan het eind van de dag heb je twee versies van moe zijn:

  1. Je bent voldaan moe. Dit betekent dat je een leuke dag hebt gehad. Je hebt dingen gedaan die je leuk vond en waardoor je je gelukkig voelde. Je lichaam heeft alles gegeven en je wilt nu gewoon rusten met een voldaan gevoel.
  2. Je bent vermoeid. Je hebt dingen gedaan die energie kostten. Je hebt mensen ontmoet die de energie letterlijk uit je zogen. Je wilt jezelf nu gewoon terugtrekken en voelt je leeg.

Energiekillers

Ik zal je een paar voorbeelden geven van overduidelijke energiekillers:

  • Afspreken met mensen die jouw geen goed gevoel geven. Ze hebben altijd kritiek op je, jullie hebben niets gemeenschappelijks, jullie staan te ver van elkaar af of jullie hebben geen echte connectie. Als je naar een bepaalde afspraak gaat en je hebt er eigenlijk geen zin in… dan zorgt het denken aan de afspraak er al voor dat je energielevel omlaag gaat.
  • Een negatieve mindset. Als het je niet lukt om de positieve kanten van het leven te bekijken, kill je je eigen energielevel. Het gaat hier om het veranderen van je eigen perspectief. Alles heeft altijd twee kanten. Zoek de positieve kant ervan en je energielevel stijgt.
  • Niet weten wat je leuk vindt. Als je niet weet wat je energie geeft kan je niet genoeg opladen.
  • Geen rustmomentjes hebben in je dag. Altijd maar doorgaan is niet goed voor je lichaam en geest. Je hebt je oplaadmomentjes nodig door de dag heen.

Tips om je energielevel weer op peil te krijgen

  • Maak een lijstje van dingen die je leuk vindt en personen die jouw energie geven. Dit hoeven niet alleen grote dingen te zijn. Zoek ook naar de kleinere dingen in het leven. Zo krijg ik energie van een tripje naar een Wellness (groot) en het drinken van een kop kruidenthee met aandacht (klein). Je hoeft ook geen specifieke namen op te schrijven. Richt je op de kenmerken. Ik krijg energie van positieve en ambitieuze mensen, die een diep gesprek kunnen voeren zodat we echt een connectie hebben. Een te lang gesprek vol met small talks killt mijn energielevel. 
  • Wissel energiekillers af met energiefillers. Sommige energiekillers zijn niet te vermijden. Als ik een saaie meeting gehad heb, eet ik een bakje fruit of luister ik een leuk liedje op mijn telefoon. 
  • Wees niet bang om sommige banden te verbreken. Soms is het er niet, nadat je alles hebt geprobeerd. Kies voor jezelf en zoek mensen op die jou wel energie geven. Niet mogelijk om contact te verbreken? Houd het bezoek dan zo kort mogelijk en probeer je mindset te veranderen: waarom gedraagt deze persoon zich zo? wat heeft hij/zij meegemaakt? Mededogen is de key. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s