NOT lovin our crew: Omgaan met een demotiverende omgeving

Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat.

*Geeft je even tijd om in je hoofd deze vijf personen voor de geest te halen*

Grappig hé? Of juist schrikbarend? That’s the question.

Jij gaat verder, terwijl je omgeving stilstaat

Een paar jaar geleden kwam ik erachter dat ik niet tevreden was met mijn omgeving. Ik was populair op Social Media, maar had geen echte connectie. Ik had in real life genoeg vrienden om mee af te spreken, maar voelde mij toch leeg. Ik was veranderd zonder dat ik het door had, maar mijn omgeving veranderde niet mee en snapte mijn nieuwe behoeften niet. Het was een periode van constante mis matches.

Een aantal vriendinnen gingen nog elke avond uit en ik had daar geen energie meer voor. Anderen waren nog constant aan het roddelen over mensen. Ik sprak liever niet meer over mensen. Anderen waren constant opzoek naar spanning, terwijl ik smachtte naar rust.

Het is prima om mensen te ontgroeien. Dit kan betekenen dat vriendschappen verwateren. Soms worden banden geheel verbroken door confrontaties of eye openers. Andere keren zorgen confrontaties ervoor dat banden sterker worden en soms hebben anderen gewoon wat meer tijd nodig om mee te veranderen. Dit betekent niet dat je met hen stil moet blijven staan. Gun ze hun eigen tijd, maar volg jouw eigen tempo.

Als je het gevoel hebt dat jouw omgeving je eerder tegenhoudt in je leven, dan jou motiveert… dan wordt het tijd om nieuwe mensen te ontmoeten.

Stel jezelf te volgende drie vragen:

1. Wie wil je zijn?

Vind je het belangrijk om mensen te helpen? En hoe wil je ze helpen? Door ze te verzorgen? Of door je humor te gebruiken om ze te laten lachen? Of door de juiste vragen te stellen?

2. Wat wil je hebben?

Wil je veel geld hebben? Hoe wil je dat geld verdienen dan? Wil je dingen verkopen? Wil je de beste voetballer zijn? Wil je zorgen dat mensen de beste telefonische service krijgen? Wil je je eigen bedrijf oprichten? Wil je meer vrijheid? Wil je meer liefde? Wil je een relatie? En wat voor een dan?

3. Op wie wil je lijken?

Op je ouders? Of je oom? Of je tante? Of Barack Obama? Of Mark Rutte? Of Beyonce? Of P!nk? Of Deepika Padukone? En waarom? Vraag jezelf ook tegelijk af op wie je niet wil lijken. Bevind deze persoon zich in jouw omgeving? Hoe kan je zorgen dat deze persoon zo min mogelijk invloed heeft op jou?

Maak je eigen team

Heb je deze vragen beantwoord? Goed! Dan heb je nu focus. Omdat je nu meer focust op wat je nodig hebt, ga je hier de komende tijd (on)bewust naar opzoek. Je gaat selecteren op mensen die jouw gaan motiveren.

Wees niet bang om zelf op mensen af te stappen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over het starten van je eigen bedrijf? Stuur dan een eigenaar van een soortgelijk bedrijf een berichtje op LinkedIn met jouw vragen of ga een kop koffie met diegene drinken. Of solliciteer bij een bedrijf waar genoeg mentoren rondlopen. Of bekijk documentaires en lees boeken over jouw interesses en helden.

Er zijn genoeg inspirerende mensen. Ze hebben één ding gemeen: ze willen anderen ook inspireren. Grijp je kans en laat ze je omhoog trekken, in plaats van jouw demotiverende team die jou juist omlaag trekt.

Zorg voor een motiverende omgeving en laat niemand jou tegen houden. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s