Daily make-up VS Desi make-up

Die zet teveel make-up, die ziet er uit als een poederdoos, die zet te weinig make-up, die is lelijk zonder make-up. Online zie ik helaas nog teveel make-up shaming, zowel van mannen als vrouwen onderling. Ik vraag mij altijd af waarom mensen het nodig vinden om zich (in het openbaar/online) te bemoeien met het make-up gebruik van een ander. Is het stiekem eigen onzekerheid? Wie zal het weten. Het enige wat duidelijk is, is dat ook dit een vorm van shaming is en écht niet meer kan. Daarom heb ik aan columnist Romaana gevraagd hoe zij tegen make-up shaming aankijkt. Daarnaast heeft zij voor haar tweede column juist een video gemaakt waarin zij laat zien hoe je twee make-up looks creëert. – Raksha Bharos

Romaana: Het verschilt per persoon hoeveel make-up je zelf op wilt en wat jij fijn vindt. I LOVE make-up dus vind ik het niet erg om er fully faced “gemakeuped” bij te lopen. Vaak merk ik wel dat de dames onderling een soort strijd voeren. Wie de meeste make-up op heeft en wie het minst. Wie een natural beauty is en wie niet. Dat je meer make-up op doet betekent niet gelijk dat je van nature “lelijk” bent, want ook ik bijvoorbeeld loop er heel vaak als koos make-uploos bij. Het is waar je van houdt, wat jij vindt dat je staat en wat je zelf wilt. Voor de een is het opplakken van nepwimpers als een hele klus en gebeurt dat alleen bij speciale gelegenheden en voor mij is dat bijvoorbeeld een van mijn dagelijkse gewoonten.

Wat ik wil meegeven is dat iedereen mooi is op haar eigen manier. Of dat met zware nepwimpers en veel oogschaduw is of alleen met een simpele eyeliner. Support elkaar en breng het goede in elkaar naar boven.

Speciaal voor hivancommunity heb ik onderstaande video gemaakt waarin ik eerst laat zien hoe je een daily make-up look creëert en vervolgens een desi make-up look. Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s