Foundation voor jouw type huidskleur

Ik heb in mijn leven zoveel verschillende kleuren foundation uitgeprobeerd, meegekregen naar huis en gekocht. De meeste adviseurs geven te donkere foundation mee. Waarom? Geen idee.. het is heel moeilijk om een Hindoestaanse vrouw de juiste kleur mee te geven. Sommigen van ons kunnen niet zo zeer een bruine of een witte huid hebben, maar een beetje een oranjebruine huidskleur wat het ook voor ons erg moeilijk maakt om de juiste kleur te vinden. 

Ik ben zelfs naar India gereisd om mij daar te laten adviseren. Nu is het in India vaak zo dat hoe lichter de huidskleur hoe beter het is, omdat een lichte huidskleur wordt gezien als mooi. In India kreeg ik 3 tinten lichter aangeraden en dat is dus iets wat ik totaal niet wilde omdat ik ontzettend tevreden ben over mijn huidskleur. 

Als ik in het buitenland ben, laat ik mij bewust opmaken door makeup adviseurs van verschillende afkomsten. zo heb ik mij vorig jaar in Dubai laten adviseren door Afrikaanse en een Arabische vrouwen, om te kijken welke van de twee mij de beste foundation kleur adviseerde. Daarnaast heb ik mij in London door een Indian make-up artist laten adviseren. Al met al moet ik zeggen dat ik over geen van de adviseurs en hun adviezen tevreden was. Ik ben op het punt gekomen dat ik zelf ben gaan uitproberen welke kleuren goed bij mijn huid passen. Dit zelfde doe ik ook met mijn vriendinnen. Ik neem mijn tijd, neem vooral testers mee om uit te proberen en ga nu de merken af die een groot assortiment hebben aan bruine tinten en daarnaast kijk ik welke foundation voor welke huid bedoeld is.

Mijn tips voor jullie: koop nooit foundation online. Test altijd meerdere kleuren uit, doe dat het liefst thuis en in het normale dag licht. Koop jouw foundation altijd nadat je het gecombineerd hebt met je eigen poeder en eigen blush. Koop nooit een kleur zonder het afgepoederd te hebben. 

Kijk naar jouw huidtype en naar de type foundations die je zoekt. Niet elke foundation is gemaakt voor elke huid, dit geldt ook voor de merken. Ik hoop dat jullie weer wat nieuws geleerd hebben & dat jullie wat hebben aan mijn tips. Bedankt voor het kijken en lezen van mijn blogs/vlogs & tot in de toekomst! 

Geschreven door Romaana


HÏVAN

Hivancommunity heeft als doel om de positie van de Hindoestaanse vrouwen te versterken in Suriname en Nederland. Het platform heeft meerdere concepten: interviews, een magazine en in de toekomst volgen (internationale) projecten. Het moet een kennisplatform worden, aangezien kennis er mede voor kan zorgen dat vrouwen uit een ongewenste sociale context kunnen bewegen. Het moet een platform zijn waar vrouwen vragen kunnen stellen die ze nergens anders kunnen stellen. De interviews moeten hen inspireren en adviezen geven. De scherpe columns moeten zorgen voor herkenbaarheid en bruikbare adviezen. En de projecten moeten leiden tot zichtbaar resultaat. >> Lees meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s